Uutiset

Pohjanmaan paikallisottelusta Peliveljien näytös

F-liigan Pohjanmaan derbystä tuli vielä tällä kertaa kovin yksipuolinen, kun sarjan kestomenestyjiin kuuluva Seinäjoen Peliveljet kurmootti nousija Nurmon Jymyä peräti 14-5.

Seinäjoen urheilutalon illan avausmaalin laukoi kolmen minuutin pelin jälkeen SPV:lle Jari Hankkio, ja siinä saatiinkin esimakua tulevasta, sillä Hankkio oli lopulta ottelun hahmo laukomalla neljä maalia ja syöttämällä kaksi. Peliveljet repi yhdeksässä minuutissa neljän maalin eron ja vei avauserän lopulta 5-3. Toisessa erässä kotijoukkue varmisteli voittoaan kolmella lisämaalilla, ja kolmannen SPV vei vielä 6-2. Konsta Haukkala laukoi SPV:n maaleista neljä, ja tehot 1+2 merkittiin Jyrki Holopaiselle sekä Sami Koskelle.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Syksyn komeetta LASB palasi kolmen tappion jälkeen taas voittajaksi nousemalla Oulussa OLS:n vieraana neljän maalin tappioasemasta 9–7-voittoon. Kotijoukkueelle viikonloppu oli masentava, kun eilen oli 3–1-kotijohto Happeeta vastaan sulanut jatkoaikatappioksi. Tänään Asla Veteläinen laukoi toisen erän alussa OLS:n jo 5–1-johtoon, mutta sitten alkoi lahtelaisten nousu. Toisella tauolla eroa oli enää maali, ja Vili Näverin 5–5-tasoitus sai jatkokseen vielä Miska Mäkisen ja Jesse Arolan osumat sekä Näverin uuden onnistumisen. Ottelun viimeisellä minuutilla Matias Tiira nosti ilman maalivahtia painaneen OLS:n kahdella maalillaan vielä tilanteeseen 7-8, ja Joonatan Surakka ehti vielä lingota loppunumerot tyhjiin ajassa 59.59. OLS:n Matias Tiira ja LASBin Vili Näveri nakuttivat ottelussa hattutemput, Tino Nivala syötti LASBin maaleista kolme.

Ari Arolan ottelukuviin

Kuusi edellistä otteluaan hävinnyt ja maalinteon kanssa tuskaillut EräViikingit kohensi itseluottamustaan kaatamalla Kuopiossa Welhot tylysti 12-0. Ensimmäisessä erässä helsinkiläiset tekivät kaksi Markus Salmen viimeistelemää maalia, toisessa neljä ja kolmannessa peräti kuusi. Jani Kukkola kokosi tehot 3+1, Oliver Sillanpää 2+2, Tuomas Aho 1+2 ja Joonatan Lindholm 0+3. Santeri Kainulaisen nollapeli irtosi 16 torjunnalla, kun kollega Lauri Kunnap kohtasi toisessa päässä 35 laukausta.

Täydet 30 pistettä keränneen Classicin takana komeilevat sarjataulukossa nyt LASB 26, Nokian KrP 25 ja TPS 23 pisteessä. Pudotuspeliviivalla on Happee repinyt jo kuuden pisteen eron yhdeksäntenä olevaan Steelersiin. Suoran putoajan paikalla jumbona viruva Tiikerit on jäänyt Welhoista yhden ja Jymystä kaksi pistettä.

Kuva: Juha Käenmäki

LASB nousi OL:n vieraana neljän maalin tappioasemasta 9–7-voittoon. Kuva: Ari Arola